Biologika, Újmedicina és a Megértés Táblázata

A Biologika az emberi testet leíró rendszer. Ismeri a megbetegedések okát és értelmét, átlátja az egyes agyterületek és szervek elváltozásainak összefüggéseit, és az elváltozásokat kiváltó  érzéseket – az úgynevezett konfliktusokat. Az 5. természettörvény a Megértés törvénye. Ha megérted lelki-érzelmi konfliktusod okát, akkor a megbetegedésnek hívott elváltozás meghatározott módon elmúlik a testből is. Értelmét veszti, nem marad tovább. A természet nem támogat semmi olyat, ami értelmetlen.

A Megértés Táblázata az emberi érzelemvilágot hajszálpontosan leíró rendszer. Elénk tárja mindazt, ami belül, a lélek szintjén épül fel.  Ismeri azt a részünket, ami hajt, vágyakat formál, szeret, megismer, kapcsolódik, ért. Érzések és gondolatok, tudatos és tudattalan, látható, láttatott és bennünk rejlő. Lefesti lényünk rezdületlen legközepét épp úgy, mint hullámzó érzelemvilágunkat. Kulcseleme a Megértés – mely az Érzelem és az Értelem egyesüléséből születik. A Megértés Táblázata átláthatóvá teszi azt, ami eddig feltáratlan volt, logikátlan, zavaros. Rendszer.

42 lelkiállapot létezik. Mindegyik lelkiállapot a maga speciális módján határozza meg az ember működését. Elkerülhetetlenül. A viselkedésünk oka mindig az egyik lelkiállapot – valamelyik a negyvenkettőből. A viselkedés megértése nem változtat meg semmit. Az még nem az a mélység, ahol a megoldás rejlik. Érzéseink kútjába kell belenézni. Ott tükröződik vissza a felszabadító igazság. Kút a lelked, tükröd a Megértés.

A zavaró, fájó érzések nem azért vannak a lélek rendszerébe kódolva, hogy fájjanak, zavarjanak. Nem. Minden lelkiállapot terel valami felé. Fölfelé, vissza az Utamra, ahol az Én Helyem van. Amikor végre megtalálom a lelkiállapotom értelmét, a rossz érzés azonnal szétpattan, mint egy buborék. Egy pillanattal sem marad tovább annál, mint muszáj. Ha megértetted az érzés üzenetét, nem gyötör tovább. Sőt! Villámként hasít beléd a felismerés: megvan! Ez az! Hát így volt ez igaz!  Ami eddig hátráltatott, az mostantól téged épít, mert meglelted igaz értelmét. Aha-élmény, megértés, felismerés, rájövés – mind egy és ugyanaz. A Megértés az elevenség üzemanyaga!
A Megértéssel egyidőben a testi elváltozás, betegség is átfordul, új irányt vesz. Gyógyulási folyamat.

A Megértés Táblázata minden egyes lelkiállapot értelmét leírja. Mit kell tenned? Keresd ki a Táblázatból, hogy milyen állapotban vagy. Illeszd rá a mostani történetedre. Nézd meg a Táblázatban, hogy mi a lelkiállapot értelme. Amikor megtalálod magadban az állapot értelmét, az egy szempillantás alatt tölt fel friss és életrevaló energiával! Végre utat talál a benned szunnyadó erő és energia!

A Biologika tudja, hogy a testi elváltozások értünk vannak. A Megértés Táblázata tudja, hogy a lelkiállapotoknak értelme van. Értelmük minket szolgál, terel, vezet. Csak meg kell tanulni kiolvasni az érzés értelmét. Ebben segít a Táblázat, mely magába foglalja az állapotok értelmét is. Az erről szóló könyv A Magyarázat.

Két rendszer, ugyanolyan kulcspontokkal és nézőponttal az emberi lényről. A kettő valójában egy – mely minden tudatos emberben képes egyesülni.

Gárdonyi Zsolt

 

A Megértés Táblázata és a róla szóló könyv: A Magyarázat
Interjú a szerzőkkel a lelkiállapotok mindennapi hatásáról

Lelkiállapotok tanfolyama, ahol a szerzőktől tanulhatod meg, hogyan lehet tudatosan törekedni a megértésre.