Hogyan szokták olvasni A Magyarázatot? - olvasói tapasztalat

Hogyan olvasd A Magyarázatot?
Sokféle visszajelzést kapunk Tőletek arról, hogyan boldogultok a könyvvel és a Táblázattal. Íme egy metszet az érdeklődők részére arról, hogy mi válik be a legjobban, a többieknek.

Egy Olvasónk visszajelzése arról, hogy neki mi vált be leginkább.

„Az eleje nagyon tetszett, aztán az (x)-dik oldalon elakadtam. Sokáig nem folytattam, mert azt gondoltam, hogy mégsem nekem való. Húzott is, de nem is mertem újra belekezdeni. Őszintén szólva már a megvétellel is haboztam kicsit, mert azt gondoltam, hogy ez nekem talán túl magas lesz. Mégis nagyon érdekelt, úgyhogy megrendeltem. Aztán jött a megakadás, hónapokra.

Később jött egy sürgető kérdés az életemben, újra megszólított a könyv, levettem a polcról. Szeretem a borítóját, bár csak lassan esett le az üzenete. Találomra fölcsaptam, mint néha az "ezós" könyveket szokás (bár ezósnak most már a legkevésbé sem mondanám a Megértést), és működött! Pont ott nyílt ki, ahol a választ találtam a problémámra. Újra fellelkesültem, de most már nem próbáltam meg sorban olvasni, inkább lapozgattam. Rájöttem, hogy nem véletlenül hat oldalas a tartalomjegyzék! Remek irányítűnek bizonyult. Azt is szeretem, hogy ilyen rövid írásokból áll össze a könyv, mert ezzel nem terhelem túl a befogadóképességem. Ahogy mindig mondjátok, saját testsúlyos, mint maga a Megértés folyamata.

A következő hónapokban néha csak kipróbáltam, hogy hol nyílik ki, illetve azt olvastam, ami a tartalomjegyzékből megtetszett. Úgy sejtem, legalább felén így mentem át. Egyre jobban tisztult a kép, el tudtam kezdeni használni is a Táblázatot, mert hamar leesett, hogy ez a lényeg. Már értem miért írjátok, hogy a könyv a Megértés Táblázata melléklete, és nem pedig fordítva (ahogy én hittem).

Ja, a Táblázatról: tipikus, hogy a Megértés Táblázata ennyire bonyolult – gondoltam én, amikor először széthajtottam. Aztán a hatvanavalahányadik oldalon megtaláltam, a Hogyan használd a Táblázatot c. fejezetet, ami viszonylag jól tisztába tette a dolgokat (erről írásunk itt). Előtte inkább a bonyodalom táblázatának tűnt, de így megvilágosodva már sokkal könnyebb volt. Azért még nem mondom, hogy minden száz százalékos volt ekkorra, de továbbhaladáshoz elég.

Aztán elérkezett az idő, amikor úgy éreztem, hogy a nagyja megvan. De azért kérdésem is volt, nem is kevés. (Bár ezek mostanra már rólam szóltak elsősorban.) Úgyhogy még egyszer belevetettem magam, és átrágtam az egészet, az elejétől a végéig. Sok hétbe tellett (de nem lehetett abbahagyni), pedig a szöveg fele ismerős volt, és már tudtam, hogy oda fog elvezetni, ahová eredetileg jutni szerettem volna. (Érdekességként megjegyzem, hogy a második olvasásnál teljesen más dolgok érintettek meg, mint az elsőnél.) Már az is megnyugtató, amikor a „jó” lelkiállapotokról olvasok.

Szóval végigolvastam. Oké, nem mondom, hogy a végén mindent értettem. De! Mostmár szívből tudom azt, amit eddig csak éreztem: a Megértés Táblázata tényleg az, aminek az elején csak sejtettem. Általa tényleg választ kapok a miértjeimre! És ez felszabadít, mert látom, hogy annak, amit az elmúlt években végigcsináltam volt értelme, vezetett valahová. Tudom, hogy ez túl fényesnek hangzik, de nem érdekel, mert vonzalomban vagyok a Megértéssel. Érteni fogom magamat, és többieket is. Végre térképet kaptam a világhoz: a külvilághoz és saját belső világomhoz is.
Nemrég újra belekezdtem, mert azért maradtak még miértek, szép számmal. Csak így, zseblámpával a kezemben már egészen más…”

Szerettel, P. Anna

Köszönjük Anna, hogy a leggyakoribb változatot leírtad nekünk!
 

A Megértés Táblázatát és hétköznapi használatát a mindennapi élet fő kérdésein keresztül bemutató könyv A Magyarázat, keményfedeles, 456 oldal terjedelmű, mérete 152x235 mm, kifejezetten szép megjelenésű, igényes nyomdai kivitelben. A Megértés Táblázata a könyv színes melléklete, 26 x 82 cm méretben. Nem találod őket a megszokott, nagyobb bolthálózatokban, itt a honlapon kaphatóak! Ha többet szeretnél megtudni a könyvről, ide kattints

A Megértés Táblázata – A Magyarázat című könyvünk egyszerűen megvásárolható itt, a honlapunkon. A könyv és a Táblázat öszetartozik, együtt kaphatóak. Ha szeretnéd, hogy Nálad is otthon lehessenek, ugorj ide

Hogyan használd a Megértés Táblázatát?

Gyakori kérdések