A Megértés Táblázata - A Magyarázat, könyv

A Könyv - A Magyarázat

 

A Megértés Táblázata - A Magyarázat

:

 

A könyv hátsó borítójáról:

Vajon milyen kincs rejlik még különleges szépségű és felépítésű anyanyelvünkben? Hogyan ismerhető meg nyelvünk rendje által az ember érzelemvilága, lelkivilága? Gondoltál már arra, hogy ez az áldásos rend megteremtheti a harmóniát, a fejlődést és a felszabadulást a mindennapi gondok alól?

Bemutatkozik a Megértés Táblázata, az -elem és -alom végű szavakból álló lélektérkép. A lélek nyelvén beszél és tanít. Páratlan szerkezete folytán kiválogatta számunkra azokat a szavakat, melyek közvetlen betekintést engednek az emberi lélek birodalmába. Segítségével mind a 42 lelkiállapotunkkal megismerkedhetünk. A Megértés Táblázatának szellemisége híd az ember nyelve és a lélek nyelve közt. Több, mint önismeret: lelkiismeret és Énismeret is.

Ami a természetben, az univerzumban létezik: értelme van. Mindannyiunk lelke már eleve tartalmazza azokat az ősképeket, melyek az élet megérthetőségét hordozzák. Anyanyelvünk jól felismerhető nevet adott ezeknek: ők az -elem és -alom végű szavaink. A Táblázat lélekterápia – az ember egy új nézőpontból.

Értelem és érzelem: fej és szív. Alámerülés és felemelkedés a megértett szeretet útján. Megmutatja nekünk, hogy hogyan és miért kulcs a lelkiállapotok ismerete a hétköznapi életben.

Bennünket, kik magyarul beszélünk, mindig is összekötött valami. Az a mély tudás, az a szellemi örökség, ami létrehozta nyelvünket. E legbelső és legmeghatározóbb közös sorvezetőnk a kivezető út egymás szó szerinti és lelki megértése felé is.

Hosszú évek munkája A magyarázat. Egyszerre lélektan, mély belső út, hagyományőrzés, üdítő nyelvi szellemesség és egy új gondolkodásmód. Útitársnak, mindennapi használatra ajánljuk.

 


 

Mi ez a könyv, miről szól?

A Megértés Táblázatáról. A lelkünk működéséről, felépítéséről. Az ember érzelemvilágáról. A belső világunk összefüggéseiről. Arról, hogyan növelhetjük a rálátásunkat – magunkra és a világra. A Magyarázat című könyv nemcsak a Táblázatról szól, mert akkor csupán egy rendszerről beszélnénk, ami önmagában érthetetlen, és nem jelentene semmilyen kapaszkodót az élethez vagy önmagunkhoz. Ezért hozzárendeltük hétköznapi élethelyzeteinkhez, kérdésekhez, gondokhoz, életterületekhez, melyek az embert régóta foglalkoztatják. Arról szól, hogyan tudjuk minél teljesebben magunkévá tenni és megőrizni az örömeinket és a sikereinket; s hogyan tudjuk minél tisztább látásmóddal felismerni és rendbe tenni a problémáinkat.

Mi van, ha az embernek nincsenek gondjai vagy nem érdekli a problémamegoldás?

A Táblázat és A Magyarázat szélesebb rálátást ad az ember belső világának működésére és ezáltal egy teljesebb megértést az egyén és a világunk kapcsolatára. Ha már nincsenek gondjaid, akkor segítséget jelenthet abban, hogy hogyan tudj a többieknek még többet adni.

A könyv a megoldásokról is szól vagy csak arról, hogy felismerhetem, milyen állapotban vagyok?

Természetesen, úgy építettük fel a könyv szerkezetét, hogy hétköznapi élethelyzeteken, konkrét megoldási példákon keresztül adjuk át a Táblázat használatát.

Tényleg képes leszek-e egyedül is fejlődni, haladni vele?

Igen. Ezért készült. A Megértés Táblázata és A Magyarázat című könyv lényege kifejezetten a független, önálló fejlődés, ameddig csak lehetséges. A Megértés Táblázata kis lépésekben adja vissza a saját értelmedbe vetett hitet, és bebizonyítja a saját értelmed hatékonyságát. Aki már megtapasztalta a saját értelmének erejét, a megértőképességének pozitív következményeit, az tudja, hogy mindez lehetséges. A Táblázat pont akkor segít visszakapni a felismerő- megértő- és problémamegoldó képességedet, amikor a „rossz” lelkiállapot vagy a nehéz helyzet miatt egyébként ezt már elveszítetted, és a figyelmed beszűkült, rácsavarodott a problémára.

 

Nem találod a megszokott, nagyobb bolthálózatokban, itt a honlapon kapható!

Nézd meg mit mondanak azok akik már olvasták: ajánlások

A tartalomjegyzéket itt nézheted meg.

Itt tudsz beleolvasni egy pár fejezetbe.

A Táblázatot és hétköznapi használatát a mindennapi élet fő kérdésein keresztül bemutató könyv A Magyarázat, keményfedeles, 456 oldal terjedelmű, mérete 152x235 mm, kifejezetten szép megjelenésű, igényes nyomdai kivitelben. Színes melléklete a Megértés Táblázata, 26×82 cm méretben.

A Megértés Táblázata – A Magyarázat című könyvünk egyszerűen megvásárolható itt, a honlapunkon. A könyv és a Táblázat öszetartozik, együtt kaphatóak. Ha szeretnéd, hogy Nálad is otthon lehessenek, kattints ide

 

 

Kiadja a Megértés Útja Egyesület

ISBN: 978-963-08-5761-1

 

.

CsatolmányMéret
Image icon Könyborító - A Magyarázat1.69 MB