megérteni

Gyakori kérdések

Mit lehet megérteni?
Elsősorban saját magunkat, a lelkiállapotaink rendjén, rendszerén keresztül, és ezzel párhuzamosan a többi ember tetteinek valósi indítékát.

Egyedül is lehet fejlődni a Megértés Táblázatával?
Igen. Ezért készült. Azt szerettük volna, ha létre tud jönni egy olyan eszköz, amivel mindenki önállóan, a saját tempójában haladhat. Önterápia. Emellett vannak klubok és tanfolyamok, amik nem is feltétlenül igénylik a könyv elolvasását – bár ez az igény a résztvevőkben általában aztán felmerül.

A könyvben le van írva, hogyan tudom használni a Táblázatot?
Természetesen. Részben azért is A Magyarázat a címe, mert a Táblázatot magyarázza, de nem csak azt. Valójában az ember a saját belső világának szabályszerű működésével találkozik, ami nem fájdalmasan szembesít, hanem pont a feldolgozást segíti elő – már ha van mit. Máskülönben a fejlődést támogatja, hiszen az életben mindenhez, ami érint minket, viszonyulunk valahogy – ez a viszonyulás a lelkiállapot.

Minden állapot le van írva a könyvben?
Igen, minden egyes lelkiállapothoz rövid ráhangoló részt olvashatsz, és mellett magyarázatot is hozzá. Kis gyakorlással megtanulod beazonosítani, hogy éppen milyen szabályszerű változás történik benned, hogy rövidesen már  „életközben” is hasznát tudd venni.

Konkrét megoldási javaslatok is vannak a könyvben?
Mivel minden állapot mást tanít, ezért mást is kell megérteni általuk. Így különböző megoldás tartozik a riadalomhoz, a bonyodalomhoz, siralomhoz és a fáradalomhoz. A válasz: igen.

Csak a lelkiállapotok rendszeréről szól a könyv?
Nem. Az állapotok leírása a könyv harmadát sem teszi ki. Számos hétköznapi témához kapcsolódunk, hogy ne csak valami száraz elmélet legyen, amit már megint meg kell tanulni, hanem gyakorlatiasan segítsen, minél hamarabb. Témák például a párkapcsolat, korlátok és szabadság, leértékelések, közös ügyeink, egyeztetés, elengedés és még sok minden más. Részletes tartalomjegyzék itt található.

További kérdések és válaszok egy, a szerzőkkel készült interjúban, például, hogy:
miért jött létre a Megértés Táblázata;
A Magyarázat magyar nyelvről vagy a lélekről szól-e?

A leggyakoribb fesztiválkérdésekre itt találsz választ, úgy mint:
„Nyelvészek/pszichológusok vagytok?”
„És ez nektek tényleg segített már?”
„Hogy lehet egy könyvet hárman megírni?”  - csak, hogy néhányat említsünk.

A Megértés Táblázatát és hétköznapi használatát a mindennapi élet fő kérdésein keresztül bemutató könyv A Magyarázat, keményfedeles, 456 oldal terjedelmű, mérete 152x235 mm, kifejezetten szép megjelenésű, igényes nyomdai kivitelben. A Megértés Táblázata a könyv színes melléklete, 26 x 82 cm méretben. Nem találod őket a megszokott, nagyobb bolthálózatokban, itt a honlapon kaphatóak! Ha többet szeretnél megtudni a könyvről, ide kattints

A Megértés Táblázata – A Magyarázat című könyvünk egyszerűen megvásárolható itt, a honlapunkon. A könyv és a Táblázat öszetartozik, együtt kaphatóak. Ha szeretnéd, hogy Nálad is otthon lehessenek, ugorj ide