Deres Anita, A Megértés Táblázata - A magyarázat szerzője

Globálisan a Táblázat...(interjú Deres Anitával)

Farkas Szilárd remek, messzire vezető kérdéseket tett fel Anitának. Íme az antalvali.com-on megjelent cikk interjú része.

Szia Anita! Először is szeretnék a könyvetekről kérdezni, ha megengeded. Ennek a cikksorozatnak az előző részében írtam, hogy az 1880-as években az Amerikai Egyesült Államok legfelsőbb bírósága ítéletében kijelentette, hogy létezik valódi bizonyosság, csak az egzakt tudomány birodalmán belül. Ezért a hétköznapi emberek nem képesek felismerni az igazságot, kizárólag a tudomány művelői. Valószínűleg A magyarázat c. könyvetek írása előtt nem tudtatok erről, hiszen - ha jól tudom - a könyvetek arról szól, hogy A MEGÉRTÉS útján pakolhatunk helyre bizonyos dolgokat az életünkben... Jól tudom?

- Szia Szilárd. Ez érdekes információ, köszönöm. (Hát, igen, nekünk nem szóltak.) Talán úgy beleivódott ez az ólomsúlyú ítélet a kollektív tudattalanba, hogy azóta is kapaszkodunk bele. Szerencsére rengetegen vagyunk, akik viszont szeretnek gondolkodni, megérteni, átlátni a jelenségeket, egymást és saját magunkat. Miért nem teszi ezt mindenki? Hiszen ma már nem lehet mondani, hogy nem tudjuk, hogyan kell, információ vagy lehetőség hiányában. Az igazság megismerése azonban szinte teljes mértékben lelkiállapot-függő. Ez a hatalmas felfedezés! Egyáltalán az, hogy akarom-e tényleg tudni az igazságot, vagy még ámítom magam - ez is egy meghatározott lelkiállapot, például. Vagy hogy nekem elég az, hogy xy megmondja, mi legyen velem, mit gondoljak - ez egy másik lelkiállapot. A helyzet az, hogy pont olyan mértékben kezdjük el az önálló gondolkodást, az ember megismerését és egyáltalán a szabad életet, amilyen mértékben képesek vagyunk emelni a lelkiállapotunkat. A lelkiállapot magassága (mennyire érzem jól magam) és az értelem ugyanis egyenesen arányosak egymással. Ez körülbelül az, amit érzelmi intelligenciának neveznek, s ma már erősen gyanítható, hogy többre megyünk vele hosszú távon, mint bármi megfoghatóbbal (vegyük akár az IQ-t, a tanulmányokat vagy a tapasztalatot).

Az a jó hír, hogy pl. a Megértés Táblázatával az érzelmi intelligencia is bekerül a megfogható dolgok közé, és egyre jobban teret nyer. Ja, az 1880-as ítélet pedig egész egyszerűen az ember életének értelmét vette el, hiszen ha tudjuk, hogy a valódi értelem csakis az érzelemmel együtt tud működni, akkor azt is beláthatjuk: az emberi élet értelme maga az ember értelme. És ez nem filozófia.

- Mi lesz most, hogy kiderült, hogy a hétköznapi ember nem gondolkodhat? Alkalmatlan arra, hogy megértse a világban létező igazságokat, visszavonatjátok a könyveteket?

- Ugye, milyen röhejesen hangzik így összefoglalva? Hát mi lenne, ha valaki erre úgy válaszolna, hogy "nem, nem gondolkodhat a hétköznapi ember"? Pedig az a helyzet, hogy kimondatlanul tényleg ennek sulykolása manipulálja a földlakókat. Egyszerűen szólva "hülyének nézés". Először még rendben van ezen felháborodni, de aztán lépjünk tovább. Hülyének néznek? Ő dolguk. Én meg fogom magam, és mostantól mindent szépen átgondolok, minden mozdulatomat. Erre szokták bedobni a következő kérdést: "Mindent megfontolni? Na de hogy lehet így élni? Nincs rá időm!" Nos, lehet választani, melyik fontosabb. Én is, mi is küzdünk az idővel, mert többet szeretnénk megtenni, mint amennyit lehetséges; de ha egyszer ráérzel erre a fajta "tudatos gondolkodásra", akkor soha nem lesz kérdés, hogy kell-e neked. És erre mindenki alkalmas, csak nem kell sokat akarni egyszerre. Én mindenáron azt választom, hogy magasról látok rá a világomra. Nincs ennél fantasztikusabb életművészet. A Megértés Táblázata pedig terjed - most már mindegy...

- Miért akarják elnyomni az embereket?

- Jó a kérdés. De hogy miért, abba azért nem érdemes történetileg, tényszerűen belemenni, mert pontosan kiszámítható folyamata van annak, amikor az ember már csak gondolatban is belemegy abba, hogy mit miért tesz Az Értelmetlenség. Az elnyomás ugyanis csakis értelmetlenségen alapul. (Hacsak nem nyilvánvaló agresszión, természetesen.) Ezt a működést a Megértés Táblázata fertelemnek hívja, lényege pedig, hogy magát értelemnek álcázza, pedig hamis összefüggéseket fed. Például amikor azt mondom, hogy "a te érdekedben korlátozlak, és azért sanyargatlak, mert te nem tudod, mi a jó neked". Nos, itt könnyen kilóg a lóláb: ez nem valós ok-okozati összefüggés. Viszont a legtöbb fertelemnél nem lóg ki ilyen egyértelműen a lóláb, és ha elkezdenéd átgondolni, pillanatok alatt úgy elgyengíthetne, hogy szó szerint nem lehet rá mit lépni. Energetikailag hazugság - rettenetesen leszív, ha meg akarod érteni -, de azt, hogy hazugság, elmével nem lehet átlátni a szövevényes információ-hínár miatt. Az elnyomásnak tehát nem a miértje (nem az oka) fontos, hanem az elnyomás lelki hátterének pontos beazonosítása. Jelen esetben a fertelem - a Táblázat velős értelmet ad ennek átlátására. Ha egyszer felfogtam (csak egyszer!), hogy pontosan mi a fertelem maga, akkor utána pillanatok alatt felismerem, hogy mivel állok szemben. Akkor aztán lőttek a manipulációnak, megtévesztésnek. Fel lehet számolni. Először egyéni szinten a kapcsolataimban, majd társadalmilag is. Ez nem idealizmus, nekünk már működik, és számos Táblázat-használónak is.

- Ha jól értem arról van szó, hogy az Emberben sokkal nagyobb erőforrások rejlenek, mint amit kihasználunk belőle nap mint nap?

- Erről van szó. És még fontosabb, hogy ne higgyük: emberfeletti erőfeszítésre van szükség ezeknek az erőforrásoknak a kihasználásához. Nem. Rá kell jönni, mi a valódi értelem (nem=IQ), és elkezdeni használni. Az értelem használata olyan felismerésekhez - megértésekhez - vezet folyamatosan, amelyek újra és újra energetizálnak minket. Az értelmezésbe fektetett idő és energia tehát nemhogy pazarlás lenne vagy luxus, hanem kifejezetten gazdaságos. Nem ördöngősség, hiszen ha értem, hogy mit csinálok és mi folyik körülöttem mélyebb szinteken is, akkor úgy vagyok képes a környezetemre hatni, mint a lézer. De csakis szeretettel. Nyílegyenesen mehetek a dolgomra, építeni. Nem ismerek jelenleg olyan rendszert, ami ilyen hatékonyan fejleszti az értelmet, mint a Megértés Táblázata. Hiszen benne van a nevében. A meglepetés az, amitől valójában működik, hogy a lelkiállapotok megértésén keresztül tanít értelmezni, tehát magunkat is megismerjük közben, szőröstül-bőröstül. Így 5 év tudatos értelmezés után teljesen hihetetlen számomra, hogyan lehet úgy élni, hogy nem tudom, mi történik bennem vagy a körülöttem lévőkben. Na, ez azoknak a bizonyos erőforrásoknak az egyes számú bravúrja.

- Én még csak a könyvetek elején tartok. Nem tudom, az újabb kutatásaitok hol tartanak, szerintetek alkalmas lehet arra is az ember, hogy az ilyen betegségeket, mint a rák és az AIDS, leküzdje?

- Hiszen erre már most számos példa van. Eleinte, még kislány koromban csak egy-egy magazinban vagy tévéműsorban mutattak be felgyógyult hősöket, akik a hitük, bölcsességük vagy a szeretetük útján legyőzték halálos betegségüket. Ma már ez nem is megy csodaszámba! Illetve igen, ez az ember csodája. A környezetemben is rendszeresen meggyógyulnak a "rosszindulatú" rákból.

A mi könyvünk például azért született, hogy megtanítson egyfajta gondolkodásmódot, amit lélektudatosságnak is hívunk. Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy mekkora nagy kulcs nyomon követni a lelki folyamatainkat, és ráadásul a testi-lelki folyamataink összefüggéseit.

Ha nyomon követed, akkor irányítod is. Ennyi.

Az AIDS témája pedig azért ajándék az emberiségnek - tisztelettel a sok-sok áldozatnak -, mert a birtokunkban lévő információk értelmes átlátásának segítségével rájöhetünk, hogy az AIDS-nek már megvan a gyógymódja, csak nem onnan származik, ahonnan vártuk. (Egyébként a rákkal is ez a helyzet, erről majd hadd beszéljen a biologikus kolléga; és minden más rejtéllyel is ez lesz.)

Jót mulatok azokon a címlap-híreken, amelyek hangosan kiabálják, hogy "kutatók úgy vélik, meglett a HIV ellenszere" stb. Oké, majd csak felzárkózik a tudomány is az alternatív megközelítésekhez. Azt gondolom erről, hogy a tudomány és az alternatív megközelítések csatájában egyik sem fog nyerni, hanem egyszer csak összeolvad a kettő, észrevétlenül.

- Aki a Megértés táblázatát végigcsinálja, és megszületik benne a Megértés, a betegségeit is könnyebben fogja tudni kezelni? Átlépni?

- Ez a lényeg. A hozzáállás fontossága (azaz hogy a 42 közül milyen lelkiállapot van benned a betegség felé) szinte közhely, de mindeddig nem lehetett azzal túl sok mindent kezdeni, hogy "fogd fel másképp". Jó, de hogyan? Ha épp a szánalom lelkiállapotában vagyok, aminek a speciális energetikája pont az, hogy nem enged kijönni az enervált, mindenről lemondó pszichés pozitúrámból, akkor aztán hiába akarok én 15 állapotot felfelé ugorva az életnek örülni, és nagyot álmodni.

A megértés folyamata fokozatosan hozzásegít az emelkedéshez. Ez az, ami egyébként is történik, amikor az ember gyógyul a betegségéből. Szó szerint felülemelkedik rajta.

forrás: http://antalvali.com/az-aids-betegseget-a-hiv-virus-okozza-vagy-az-orvos...

 

A Megértés Táblázata és a róla szóló könyv: A Magyarázat
Interjú a szerzőkkel a lelkiállapotok mindennapi hatásáról

Lelkiállapotok tanfolyama, ahol a szerzőktől tanulhatod meg, hogyan lehet tudatosan törekedni a megértésre.

Szerelem és a Megértés Táblázata

Ahhoz képest, hogy mindannyian teljes és szép társkapcsolatot szeretnénk, kevesen érezzük úgy, hogy ez megvalósult, megvalósulhat.

A nem megértett dzsinn

"Csak kérd, és megadatik".

"A lényeg, hogy legyen célod."

"Ha eléggé akarod, úgy lesz."

"Teremtsd meg a saját valóságod."

A bohóc és a nevettető azzal örvendeztet, hogy a valóságot teljesen más szemszögből mutatja.
A hétköznapi bohócok is. A derűcsinálók.
Mit jelent ez lélektudatosan?

Zenedoboz és lelkiállapotok

A zenének óriási lelkiállapot-formáló hatása van. Nemcsak annak a zenének, amit szándékosan én választok, hanem annak is, amit véletlenül meghallok valahol.

AIDS_Biologika_Megértés

2014. december 1. AIDS-világnap. A fősodrású média még mindig úgy kommunikálja az AIDS-et, mint egy

igazságkeresés, önismeret, belső változás, tudatváltás

Egy ponton az Ember keresni kezdi az Igazságot, és boldog annak morzsáival.

Gondolkodó_Magyarázat

Szeretem a Gondolkodót, amióta megértettem a lényegét. Van a látványában valami szuggesztív...

Megértés Táblázata duálpár ikerláng

A duálpárok és az ikerlángok – egyáltalán a spirituális értelemben vett, emelkedett társkapcsolat – témája nem szűnik tovább duzzadni.

A Tudatosság Fesztiválja – na végre! Ez a világ legérdekesebb paradoxonja. Elsőre.

Oldalak