Hangulatok villanykörte

Hogyan állunk hozzá egy villanykörte kicseréléséhez más-más lelkiállapotban?

Vonzalom. Megvan! Villanykörtét fogok cserélni! Istenem, micsoda gyönyörű nap!

Forradalom. Le a villanykörtével! De nemcsak a régivel, az újjal is! Minek..?! Mindig mindennek ez az oka, nem vettétek észre? Megszüntetjük, és kész!

Szánalom. Nekem még egy nyamvadt villanykörtét sem sikerült még soha, egyetlenegyszer sem becsavarnom. Miért pont most sikerülne, és különben is, pont nekem?

Fájdalom. Szegény, jó, régi villanykörtém. Ha becsavarom az újat, akkor a réginek mennie kell. Nem lehetne, hogy mind a kettő megmaradjon?

Buzgalom. Körtecsere? Kedvencem! Ezer örömmel, most azonnal neki is látok. Ugyanilyen jó nincs nálam, de azért ez is megteszi, ugye? Na, milyen? Tetszik, ugye? Ugye?

Tilalom. Nem. Milyen villanykörte? Nem is értem, miről beszélsz. Villany? Körte? Velem ilyenek nem szoktak történni. Nincs vele gondom! Nem.

Szolgalom. Nyomorult villanykörte, nincs elég bajom. Ha nagyon muszáj, megcsinálom, de nem garantálom, hogy égni is fog. Ennyit tudok tenni, azt’ kész.

Riadalom. Ne csináld már! Megint kiégett? És mi lesz, ha nem tudom kicserélni? Biztos már a bolt is zárva. Holnapig nem lesz világítás, és lőttek a munkának.

Diadalom. Összejött! Hát igen! Tudok villanykörtét cserélni! Ami megy, az megy! Ma már megérte felkelni!

Siralom. Akkor most föladom. Nem feszülök tovább ezen a kérdésen. Sajnálom. Jó lenne rájönni, hogy lehetne megint világos.

Nyugodalom. Szóval meglett. Amikor majdnem leestem a létráról, az azért para volt, de a legszebb az volt az egészben, hogy végig tudtam: istenien fog világítani.

Bántalom. Á, nem jött össze. Akkor most hagyjuk. Gondoltam, hogy nem ilyen egyszerű ez. Pedig úgy reménykedtem…

Kívánalom. Gyorsan, valami melót, mert különben… ez a körte is például már csak pislákol, kicseréljem neked? De, mondom, meg kell csinálni, jobb későn, mint soha, és most amúgy is pörgök.

Vigadalom. Ezt a mestermunkát, a mindenit! Mekkora király húzás volt, nem győztél pislogni, mi? Hiába, aki tud, az tud. Nem hitted volna, mi?

Aggodalom. Hát figyelj, ha ezt most nem tudom kicserélni, akkor…nem látunk vacsorázni, nem tudunk lefeküdni, hogy találom meg a pizsamámat, holnap a gyereket meg kirúgják az iskolából. Köszi! Szóval nem lehet, hogy ne legyen új égő, muszáj, hogy legyen, érted?

Izgalom. Mindjárt kicserélhetem, mindjárt fölérek a létrán, mindjárt nekiállhatok. Hát ez mekkora, hát hallod, alig várom!  

Unalom. Már kicseréltem… és most..?

Deres Anita

A Megértés Táblázata és a róla szóló könyv: A Magyarázat
Lelkiállapotok tanfolyama
, ahol a szerzőktől tanulhatod meg, hogyan lehet tudatosan törekedni a megértésre.
Következő időpontok itt

A bohóc és a nevettető azzal örvendeztet, hogy a valóságot teljesen más szemszögből mutatja.
A hétköznapi bohócok is. A derűcsinálók.
Mit jelent ez lélektudatosan?

Érzésvilág szabályozása

Jó érzés szétnézni, milyen sokan vagyunk, akik rájöttek: az nem mehet úgy tovább, hogy nem vagyunk tudatában: mi folyik bennünk, belső világunkban.

Utópia vagy realitás

Szóval az van, hogy a mostani idők kollektív feladata egy "kicsit" más, mint régen.
A temérdek információ miatt elsőre lehetetlen eldönteni, hogy mi igaz és mi nem.

Esküvő, házasság és megértés

A házasságnak külön védőszentje van. Vagy őrangyala, vagy univerzálisan kirendelt szellemi vezetője, esetleg kollektív hátszele.

tanulástechnika

Hogyan kell jól tanulni? Odavagyunk ezért a kérdésért! Miért?

Szabad akarat Megértés Táblázata

Szabadság vagy korlátok? A Megértés Táblázata azt a feladatot vállalta, hogy beáll két erő közé.

Angelina megértése

„Angelina Jolie kedden felfedte, hogy kettős emlőeltávolításon esett át, hogy megelőzzék a mell- és petefészekrák kialakulásának kockázatát.

Deres Anita, A Megértés Táblázata - A magyarázat szerzője

Farkas Szilárd remek, messzire vezető kérdéseket tett fel Anitának. Íme az antalvali.com-on megjelent cikk interjú része.

Oldalak