Hangulatok villanykörte

Hogyan állunk hozzá egy villanykörte kicseréléséhez más-más lelkiállapotban?

Vonzalom. Megvan! Villanykörtét fogok cserélni! Istenem, micsoda gyönyörű nap!

Forradalom. Le a villanykörtével! De nemcsak a régivel, az újjal is! Minek..?! Mindig mindennek ez az oka, nem vettétek észre? Megszüntetjük, és kész!

Szánalom. Nekem még egy nyamvadt villanykörtét sem sikerült még soha, egyetlenegyszer sem becsavarnom. Miért pont most sikerülne, és különben is, pont nekem?

Fájdalom. Szegény, jó, régi villanykörtém. Ha becsavarom az újat, akkor a réginek mennie kell. Nem lehetne, hogy mind a kettő megmaradjon?

Buzgalom. Körtecsere? Kedvencem! Ezer örömmel, most azonnal neki is látok. Ugyanilyen jó nincs nálam, de azért ez is megteszi, ugye? Na, milyen? Tetszik, ugye? Ugye?

Tilalom. Nem. Milyen villanykörte? Nem is értem, miről beszélsz. Villany? Körte? Velem ilyenek nem szoktak történni. Nincs vele gondom! Nem.

Szolgalom. Nyomorult villanykörte, nincs elég bajom. Ha nagyon muszáj, megcsinálom, de nem garantálom, hogy égni is fog. Ennyit tudok tenni, azt’ kész.

Riadalom. Ne csináld már! Megint kiégett? És mi lesz, ha nem tudom kicserélni? Biztos már a bolt is zárva. Holnapig nem lesz világítás, és lőttek a munkának.

Diadalom. Összejött! Hát igen! Tudok villanykörtét cserélni! Ami megy, az megy! Ma már megérte felkelni!

Siralom. Akkor most föladom. Nem feszülök tovább ezen a kérdésen. Sajnálom. Jó lenne rájönni, hogy lehetne megint világos.

Nyugodalom. Szóval meglett. Amikor majdnem leestem a létráról, az azért para volt, de a legszebb az volt az egészben, hogy végig tudtam: istenien fog világítani.

Bántalom. Á, nem jött össze. Akkor most hagyjuk. Gondoltam, hogy nem ilyen egyszerű ez. Pedig úgy reménykedtem…

Kívánalom. Gyorsan, valami melót, mert különben… ez a körte is például már csak pislákol, kicseréljem neked? De, mondom, meg kell csinálni, jobb későn, mint soha, és most amúgy is pörgök.

Vigadalom. Ezt a mestermunkát, a mindenit! Mekkora király húzás volt, nem győztél pislogni, mi? Hiába, aki tud, az tud. Nem hitted volna, mi?

Aggodalom. Hát figyelj, ha ezt most nem tudom kicserélni, akkor…nem látunk vacsorázni, nem tudunk lefeküdni, hogy találom meg a pizsamámat, holnap a gyereket meg kirúgják az iskolából. Köszi! Szóval nem lehet, hogy ne legyen új égő, muszáj, hogy legyen, érted?

Izgalom. Mindjárt kicserélhetem, mindjárt fölérek a létrán, mindjárt nekiállhatok. Hát ez mekkora, hát hallod, alig várom!  

Unalom. Már kicseréltem… és most..?

Deres Anita

A Megértés Táblázata és a róla szóló könyv: A Magyarázat
Lelkiállapotok tanfolyama
, ahol a szerzőktől tanulhatod meg, hogyan lehet tudatosan törekedni a megértésre.
Következő időpontok itt

Esküvő, házasság és megértés

A házasságnak külön védőszentje van. Vagy őrangyala, vagy univerzálisan kirendelt szellemi vezetője, esetleg kollektív hátszele.

nők megértése

Tudjuk, hogy a nő archetipikus képe inkább kerek, lágy – egyszóval termékenységet, befogadást és finom hullámzást sugalló.

Bizalom_Önbizalom_Megértés_Táblázata

Az önbizalom hagyományos értelemben: Hit magunkban, meggyőződés a saját képességeinkről, erőnkről, céljaink elérhetőségéről, amit nem feltétlenül tudunk igazolni, mégis bizonyosnak tartunk.

Lélekkép vagy álarc
Honnan tudom, hogy valami igazi lélekkép vagy csak álarc? A lelkiállapotomból!
Pályaváltás Megértés Táblázata

Amikor beleragadtunk a lelki komfortzónába, és a napjaink számottevő részét olyan tevékenységgel

lelkiállapotok, szociopata, megértés táblázata

„Nyugi: a 21. században nincs máglyahalál. Karaktergyilkosság van.” Karaktergyilkosság, 8 napon túl sem gyógyuló súlyos sértés ’ezo’ körökben: "nincs békében". Érzései vannak. És: éppen feldolgoz.

De ja vu megértés
Mi lenne, ha a deja vu-érzés magyarázatát nem az agyban, nem a memóriában keresnénk, hanem a pszichében, a lelkivilágunkban?
megértés, eredet

A lejátszott múlt történetei végtelen sok lehetőséget rejtenek, a szivárvány összes színkombójával újraírhatjuk őket – mindig a saját feladatunk, felszabadulásunk, gazdagodásunk érdekében.

Megértés Táblázata az Életben

Anita. „Uram, adj türelmet, hogy elfogadjam, amin nem tudok változtatni.

Oldalak