Megértés Táblázata duálpár ikerláng

Duálpár, ikerláng, lélektárs 2. – Egy kis hiedelem-tornádóval

A duálpárok és az ikerlángok – egyáltalán a spirituális értelemben vett, emelkedett társkapcsolat – témája nem szűnik tovább duzzadni. Az valami elképesztően nagyszerű, hogy egyre többen ébrednek rá arra, hogy valami mást szeretnének, valami nagyon mást a párkapcsolatban, mint amiben eddig éltek. Nagyon magas igaz tartalma van az ilyen érzéseknek, és annak, hogy ilyenkor ez támad fel bennünk: „már megértem rá – valami nagyobbra”. Kell az ilyen hajtóerő az igaz úthoz.

Sajnos azonban roppant ellentmondásos információk és fejtegetések keringenek a duálpárokról. Mindez voltaképpen azt az igényt szolgálja, hogy mindenki azt lássa meg és azt higgye el az egészből, ami neki lelkileg a legkényelmesebb. (Vigyázat: lelki kényelem! Ez sokszor tudattalan! Számtalanszor becsapjuk magunkat, és azt hisszük: mennyit dolgozunk valamiért vagy mekkora áldozatot vállalunk, miközben nem vesszük észre, hogy tudattalanul pont azt választjuk, ami stagnálásra, táborozásra kényelmesít a fejlődés és a szeretet útján. Ennek is van értelme: erő-és időnyerés..)

Nézzünk néhány ellentmondásos információt – hiedelmet! –, melyek mind-mind a duálpárokról és ikerlángokról (igazi lélektársról, stb.) keringenek közszájon és közhálón:

  • A duálok teljesen egyformák és mindenben egyetértenek – Teljesen ellentétesek és azért jöttek, hogy a nehézségeken át csiszolják egymást
  • Csakis egymás párjai lehetnek – Nem feltétlenül kell, hogy egy párt alkossanak
  • Mindenkinek eljön a duálja, ha itt az ideje (s a tomboló tudatosság-gyorsulásban kinek ne lenne itt az ideje) – Nem mindenki találkozik egy életen belül a duáljával
  • Fizikai vibrálás alapvető – Hangsúly a lelki összetartozáson van
  • Rögtön felismerik egymást – Lassan ismernek egymásra
  • Csak egy duálpárunk van – Több duálpár/lélektárs is lehet
  • Azért „jött”, hogy megtanítsa az elválást – Azért „jött”, hogy együtt éljünk

És így tovább. Láthatjuk: nincs értelme bogozgatni, vajon melyik az igazság. (Te melyiket fogadnád el legszívesebben? Ez a hiedelem lelki elemének szerepe…) Figyeljünk értelemmel, álljunk hozzá igazi, énes szeretettel, és akkor kiderül. Az sajnos nem lényeges, hogy melyik állítás okoz bennem jó érzést. Hiszen a „jó érzések” számtalanszor pusztán lelki kielégülések(!). Továbbá nincs értelme még ezerszer megerősíteni, hogy mekkora ajándék is az életben a duálpárral való találkozás vagy pláne együttélés. Akinek tényleg ott van, az pontosan tudja ezt. Viszont több embert becsap ez a mondat, mint akiknek adna. Többen érezhetik: nekem miért ne járna? Természetesen megérdemlem, hiszen annyit szenvedtem/dolgoztam/vártam türelemmel már!

A legnagyobb probléma a lélektársak témájának kollektív érzelmi viharai közepette, hogy magát a lélektársi koncepciót, az előre legyártott fogalmat látjuk csak, és nem az embert magát. Azt látom, azt nézem, hogy mi fér bele a definícióba és mi nem! Nem az embert látom! Ez nem szeretet, nem szerelem. Ezért még akkor is, ha tényleg megtaláltam ŐT, nagyon káros azzal indítani, hogy ő az, mert nem őt fogom látni, hanem egy fogalmat Őbenne! Egy fogalmat, mely kielégíti a hiányomat. (Apropó: adni is tudok vagy csak jár nekem..?) Mi lesz ebből? Előbb-utóbb csalódás, harc, hibáztatás, leértékelés, majd lemondás. A duálpárok témájának - jelenlegi megközelítésben! - szigorúan véve egyetlen kollektív értelme van: minél hamarabb minél többeknek átesni egy hatalmas csalódásból és önámítással való szembesülésből eredő krízisen, hogy aztán végre ráébredhessenek egy tisztább útra és tisztább Magukra.

Lélektárs és duálpár és ikerláng régen is jelen volt a köztudatban, csak úgy hívták: nagy ő. Ma már sokunknak fontos a spirituális közös út, és eképpen alakult át egyik fogalom a másikba. Maradjunk egyelőre annál, hogy építsünk értelemmel, szerelemmel és alapvető emberséges értékekkel párkapcsolatot – olyat, ami nem árt senkinek sem. Egyelőre ennyi a feladat. Bőven elég.

/Hamarosan folytatjuk: arról, hogy mi a duálpár/ikerláng/lélektárs eredeti értelme, és miért korai még bizonyos szempontból az emberiség fejlettségi fokához mérten ez a téma; s hogy mégis miért engedi a Rend, hogy maradjon a fogalom./

Deres Anita

A Megértés Táblázata és a róla szóló könyv: A Magyarázat
Lelkiállapotok tanfolyama
, ahol a szerzőktől tanulhatod meg, hogyan lehet tudatosan törekedni a megértésre.
Következő időpontok itt

Korábbi cikkünk a témában

igazságkeresés, önismeret, belső változás, tudatváltás

Egy ponton az Ember keresni kezdi az Igazságot, és boldog annak morzsáival.

Önismeret Megértés Táblázata

Mit értünk önismeret alatt? Hogy ismerem-e a saját tulajdonságaimat? Hogy tudom-e, mit szeretek és mit nem? Tisztában vagyok-e saját reakcióimmal és viselkedésmintáimmal?

Gondolkodó_Magyarázat

Szeretem a Gondolkodót, amióta megértettem a lényegét. Van a látványában valami szuggesztív...

Villám_Megértés_Táblázata

"Pszichológusok szerint az ember gondolkodásának 98-99%-a ismétlődő gondolatokból áll." Ha elindulsz a Megértés Útján, ez a szám radikálisan csökkenni fog.

2018.május. Amikor a vihar elül. Akkor minden elevenebb. Tisztább, újabb és élesen egyértelmű. Szolgálni valami nagyobbat mindig rácsatlakoztatja az embert szüntelen és lelkesítő energiaforrásra.

-Hányféle az igazság? – kérdezed. Kettétép téged.

-Lásd meg te magad – küldöm én feléd. Én nem felelhetek.

helyem a világban

Ahogy az ember “fejlődik”, azokkal az ismerősökkel, barátokkal, akik eddig vették körül, egyre kevesebb lesz a közös pont. Távolodunk.

Megértés és beavatás

Hol törik meg az ember? Normális dolog-e vajon valamibe úgy beletörni, hogy egészségesen már soha nem állunk fel belőle?

Oldalak