Lélekkép vagy álarc

Lélekkép vagy álarc?

Honnan tudom, hogy valami igazi lélekkép vagy csak álarc? A lelkiállapotomból!

"Ha mindenki elfogadná, hogy vannak lelkiállapotok és lélekfejlődés, lélekállapot-emelés, és hogy minden éren, úton más a lelkiállapot – mennyivel könnyebb lenne! Ha ezt mindannyian elfogadnánk magunkról is és egymásról is, s nem csinálnánk mindenből versengést meg önértékelési kérdést, akkor nem kellene azon aggódnunk, hogy a többiek szemében elég jók vagyunk-e, ott tartunk-e, ahol szerintük tartanunk kell, és így tovább.

A csorda rangsora, mércéje miatt kell mást mutatni, mint ami van. Ha természetes lenne, hogy torzalomba kerültem és senkinek érzem magam; vagy az, hogy negyven felett is tarthatok ott egy éren, úton, hogy nekem valamit most lehet először megélni – akkor ez nem jelentené azt, hogy gagyi vagyok. Elképzelhető, hogy szétsérültem magam, és most kezdem rendbe hozni. Tehát ha mindezt mindannyian elkezdenénk rendbe hozni, akkor nem lenne ok arra, hogy valami mást mutassunk. Mindenki élhetné a valós lelkiállapotát, járhatná a valós útját, úgy, hogy lélekben van, és mindig megéli. Akkor nem lenne, aki leértékeli, leégeti, másképp néz rá, letámadja, leszólja. Az sem lenne, hogy elveszíthetem a kapcsolatomat, elveszíthetek minden mást – pusztán amiatt, hogy a másik ember nem ért meg engem.

Kevés okom lenne, hogy én önösen működjek, és csak mutassak, vagy tartsak egy képet kifelé. Egy álarcot. Sokszor halljuk, hogy le kell vetni az álarcunkat, ám az addig nem megy, amíg át nem látjuk: miből fejlődött ki az álarc. Egy valódi vágyból…, de rám kövesült, nem eleven, mert olyan színeket vagy ráncokat (is) visel, melyek nem az enyémek. Így hát mozgatni sem tudom őket."

(Részlet: Hadnagy-Deres-Gárdonyi: A Megértés Táblázata - A Magyarázat című könyvből, 340.oldal)

Olvass még többet a könyvből itt: http://www.megertestablazata.hu/content/olvass-bele

 

A Megértés Táblázata és a róla szóló könyv: A Magyarázat
Interjú a szerzőkkel a lelkiállapotok mindennapi hatásáról

Lelkiállapotok tanfolyama, ahol a szerzőktől tanulhatod meg, hogyan lehet tudatosan törekedni a megértésre.

Erőszak_Megértés_Táblázata

Október másodika az erőszakmentesség világnapja, Mohandas Karamchand „Mahatma” Gandhi születésnapján. Gandhit a világ elsősorban az erőszakmentesség szószólójaként ismeri.

tanulástechnika

Hogyan kell jól tanulni? Odavagyunk ezért a kérdésért! Miért?

Mitől élő a szex?
"A szexualitás – ahogyan egy bölcs fogalmazott – a világ legszebb mellékes ügye."

Üzenetem van.

Először is örülök, hogy nem hagytuk magunkat lebeszélni arról, hogy valami történőben van.

Megértés_Ér_Álom

"Ahhoz, hogy az emberi élet kiterjedt folyamatát megértsük, néha apró részekre kell szedni, mert az egész túl szövevényes, nagyon nehéz lenne egyben átlátni.

Angelina megértése

„Angelina Jolie kedden felfedte, hogy kettős emlőeltávolításon esett át, hogy megelőzzék a mell- és petefészekrák kialakulásának kockázatát.

Felelősség megértés

Feldmár András és Geréb Ágnes beszélgetett vasárnap a biopolitikáról és bioetikáról

Mindent Neked Adok. A szeretetem. A szerelmem. Az egész lényemet. Minden többletemet, és azonnal. Nekem elég az élettől, ha egyetlen emberrel oszthatom meg. Ha ez teljes és egész, nem kell több.

kompenzálás_magyarázat_sport_megértés

„Mindenki doppingol.” „Aki tényleg eredményes akar lenni, annak muszáj doppingolnia.” „Egy bizonyos szint fölött már elkerülhetetlen, hogy szedj valamit.”

Oldalak