Kezdőlap >> Deres Anita
fügefa

Deres Anita

Deres Anita

2017.június. Amit elétek tárhatok, az az Ügyem iránti odaadás és ennek személyes képviselete. Hogy milyen szerepet játszottam egyénként, nőként, anyaként, fiatalként, szakmabeliként, rajongóként és tanulóként – az kívülre teljesen lényegtelen. Már. Még. Rám akkor lehetsz majd kíváncsi, ha megismerted az ügyet, amit neked át kell adnom. Szimpátia, antipátia kizárva. Ha szimpatikus vagyok neked, kérlek, figyelj inkább mostantól a Megértésre. Ha nem vagyok szimpatikus, kérlek, lépj tovább. A Megértés Útja képviselője vagyok, lényegemben. A Megértésről többet jelen honlapon és a Magyarázat című könyvben, tanfolyamainkon tudhatsz meg, és épülő munkásságunk által.

A Megértés Útja a legfelemelőbb ügy, amivel valaha találkoztam, a legemberibb és a legszellemibb egyszerre, a legegyszerűbb, mégis a legszínesebb, és mindenre kiterjedő. Olyan új, hogy még a fogalom – a Megértés ideája – is alig-alig fogható fel kezdetben. Hát még a területek, amelyeket megérint és átmos, a rengeteg kibontatlan téma, szak- és életterület, gondolat, nézőpont, életút…Igyekszem beváltani a Sorsom bizalmát, hogy a lehető legtöbb szempontból bemutassam majd, milyen briliáns, teljes, emelkedett, virágzó, szabad és igazi értékeket hordozó életet lehet élni, ha magunkban sikerül kibontani, mit is jelent a megértés útja. Mégis: az alaposságból, a mélységből itt egyébként értelmetlen engedni. A dolgom - és kikapcsolódásom is egyben - , hogy impulzusokat adjak, gondolkodásmódot világítsak meg, és személyes életemben is létrehozzam és megéljem ennek a korszak-alakító ideának a gyümölcsöző hatásait.

Hogy miért pont én, azt csak én tudhatom. Teljesen még a közeli szeretteim sem. Ezt saját káromon tanultam meg, elegen kérdezték, és a megértés útjára kíváncsiakat nem terhelhetem felesleges figyelemelvonással. Hogy hogyan jutottam ide, az az én életem értelme, és szigorúan véve mindenki másnak értelmetlen. Így vállalom mostantól a felelősséget a Fügefák gazdag életnedveiért.

Köszönöm, hogy megértesz.