Kezdőlap >> A Magyarázat szerzői
szerzők A Magyarázat

A Magyarázat szerzői

Kérditek:
Hogy jövünk mi ahhoz, hogy könyvet írjunk? És pláne: hogy jövünk mi ahhoz, hogy ezt a könyvet mi írjuk meg?
Miért pont mi?

Mi azok a gyerekek voltunk, akik a felnőttek közelében szerettek lenni és hallgatni őket, inni a szavaikat, lesni tőlük az életet. Amikor pályát kellett választani, még nyoma sem volt annak, hogy mi az igazi utunk. Közgazdász-karateedző, fordító-nyelvtanár és idegenforgalmi szakember lettünk. Egy hegynyi könyvet elolvastunk és mindennél jobban vágytunk az olyan emberi kapcsolatokra, ahol mélységeseket lehet beszélgetni. Bejártuk a világot, szenvedélyünk lett a Föld ezernyi színének, tájának és népének megismerése - és a tanulás, tanulás, tanulás. Az ember utazás közben elkerülhetetlenül váltogatja a tanuló és a tanító szerepét (már ha önálló utazásról van szó). Ahonnan jöttél, arról te tanítasz; ahová mész, ott meg téged tanítanak. Ha nagyon figyelsz, igazán belülről, akkor előbb-utóbb rájössz: csoda van abban, hogy az emberek ennyifélék és mégis valahol ugyanolyanok...

Tanítók, írók idehaza sosem akartunk lenni. Mindhárman tettük a dolgunkat, többé-kevésbé megtaláltuk helyünket a világban, és gondoztuk legszebb vágyainkat magunkban. Nincs ebben semmi különleges.

A nem mindennapi küldetésekhez azonban nem mindennapi nyomás vezet. Elemi erővel lökött sorsunk addig a pontig, ahol már nem lehetett figyelmen kívül hagyni: vár egy könyv. Egy megszületendő könyv, egy ki nem dolgozott téma. Valakire, valakikre. Amikor, akár tudtodon kívül rálépsz egy útra, minden arról kezd szólni. Nemcsak munkaidőben, nemcsak ébrenlétben és nemcsak a te életedben - hanem éjjel-nappal, szünet nélkül, egyedül és mindenkivel, aki körülvesz.

Tanultunk pszichológiát, beleástuk magunkat a terápia mélységeibe, elmerültünk a filozófiában, eggyé váltunk a hellingeri rendszer- és családdinamikával, bebarangoltuk az asztrológia és a karakterológia sűrű erdejét. Jött a neuro-lingvisztikus programozás, a magyar nyelv összefüggései, a reiki, az agykontroll, az erőszakmentes kommunikáció, az indián hagyományok, a szellemtudomány, a pszichopatológia, a jungi archetípusok, a magyar szerves kultúra és őstörténet, a keleti tanok, a vallások összehasonlító elemzései. Egyszer 10 napig néma csöndben meditáltunk a Vipassana módszerrel.

Megvilágosító erővel hatott ránk Müller Péter és az ő Jóskönyve, Szepes Mária, Mahatma Gandhi, az Újmedicina, Rudolf Steiner, Michael Newton hipnoterapeuta, Carl Gustav Jung, több mint tizenöt igencsak aktív év a karate útján és a versenysportban, Eckhart Tolle, Thorwald Dethlefsen, Bert Hellinger, Kövesdi Krisztina, Kalo Jenő, Paksi Zoltán, majd a közelgő 2012-es összenergetika és a tudattágulás globális üzenete.

Bekebeleztük és feldolgoztuk számtalan remek ember élettörténetét és fejlődésének ívét, mint például Faludy György, Tendzin Gyatso Dalai Láma, Nelson Mandela vagy épp Julianus barát. Tanultunk és éltünk buddhista módjára Thaiföldön, ázsiai kolostorokban és egy Pongsa nevű thai szerzetessel, tanultunk halálkultuszt Indiában, az Igazságot keresve keresztül-kasul bebarangoltuk Dél-Kelet Ázsiát, az is mi voltunk, aki első magyarként leevezett a Mekong egy kétszáz kilométeres szakaszán, próbáltuk a mindennapi munkát Nyugat-Európában, Amerikában, Magyarországon és Új-Zélandon. Sok-sok mindent éltünk, tanultunk és olvastunk, felsorolni lehetetlen. 32, 32 és 36 évesek vagyunk (összesen tehát 100, amire ugyancsak nem lehet mondani, hogy fiatal), és mindhárman az örök szellemi utat jártuk már 20 éves korunkban is.

Hogy tudsz valamiről annyit, hogy egy jó, egy igazán jó könyvet írj róla? Egyszerűen úgy, hogy felnőtt életed egészét koncentráltan és fanatikusan abban a témában töltöd. Sokezer óra tömény beszélgetéssel. Ennyi. Az emberi lélekről és az ember útjáról, jelen esetben. A tudás mindenkiben ott rejlik, csak az a kérdés, hogy mennyi időt és figyelmet szán az életében az összefüggések meglátására, és az eredendően benne lévő értelem tudatosítására.

Ezek a végzettségeink, tanulmányaink, olvasmányaink és élményeink. Mindebből kilépve felépítettünk és kidolgoztunk egy olyan rendszert, amely mindettől független. Hogy mindenki hozzáférhessen, és általa minden mást jobban érthessen. A Megértés Táblázata tisztázó és rendező, összekötő szerepet tölt be.

Hadnagy Előd, Deres Anita, Gárdonyi Zsolt

 

Civilben:

megertestablazata.hu/megertes-tablazata-szemelyes-konzultacio

www.tisztaszoba.hu

www.evezzvelem.hu