Megértés Táblzáata mélyebben

Megértés Táblázata - kicsit mélyebben

Megértés Táblázata - Kicsit mélyebben tárgyalva

Szakmai nyelven megfogalmazva: a Táblázat formai megjelenése nyelvtani szabályszerűségen alapuló keretet sugall, ám az elemek és almok jelképrendszere a hangrend törvényén és egyéb nyelvtani, nyelvi szabályokon messze túlmutat. A felfedezés nem nyelvtani szabálynak ellentmondó tétel, hanem a szabálytól függetlenül egy új nézőpontot felmutató állítás.

A Megértés Táblázata a formai felépítésének és a benne rejlő lélektani összefüggéseknek kapcsolatával azt támasztja alá, hogy egy-egy jelenségben nemcsak egyféle szabályszerűség érvényesülhet - az elem- és az alom-sor kiindulópontja egyszerre lehet nyelvtani és lélektani.

A Táblázat egyik legfontosabb üzenete az, hogy az emberi működések értelmezése túlságosan kiszorult a mérhető, nyilvánvaló működések talajára; pedig ha az emberi megnyilvánulásoknak belső - lélektani - eredetet keresünk, akkor találjuk meg a cselekedetek, viselkedések, motivációs minták és végső soron az emóciók jól meghatározható forrását. A viselkedés például a lelkiállapot következménye. Az egyetértés és az empátia-alapú élet, az összefogás és a hatékony kommunikáció így valósulhat meg.

Mindez azzal a minőségű önismerettel kezdődik, aminek fejlesztése nem a személyes tulajdonságok vagy hajlandóságok megismerésén alapul, hanem az egyéni érzelemvilág összefüggéseinek precíz, jól azonosítható részletein.

A Megértés Táblázatának felhasználási területe elsősorban a hétköznapi élet és az egyéni önfejlesztés.
 

A Táblázatot és hétköznapi használatát a mindennapi élet fő kérdésein keresztül bemutató könyv A Magyarázat, keményfedeles, 456 oldal terjedelmű, mérete 152x235 mm, kifejezetten szép megjelenésű, igényes nyomdai kivitelben. Színes melléklete a Megértés Táblázata, 26×82 cm méretben. Nem találod a megszokott, nagyobb bolthálózatokban, itt a honlapon kapható!

A Megértés Táblázata – A Magyarázat című könyvünk egyszerűen megvásárolható itt, a honlapunkon. A könyv és a Táblázat öszetartozik, együtt kaphatóak. Ha szeretnéd, hogy Nálad is otthon lehessenek, kattints ide